Pipi Langkous

Ik ben Pipi Langkous vandaag!

Heb het nog nooit gedaan en het is gelukt. Intuïtief geschilderd met een 93-jarige man (dementerend) die nog nooit geschilderd heeft.

Waarom: voor de cover van een boek dat hij nog had liggen en uit wil geven. Hoe het eruit ziet hoor je nog als we verder zijn in het proces. En mijn lief en ik gaan dat helpen uitgeven in eigen kring.

Alleen is het dan wel schokkend om te zien hoe de gaten in zijn geheugen steeds groter worden. Ook boeiend om te zien hoe er dan toch stukje bij beetje dingen boven komen als hij uit zijn verdriet ‘in beweging’ komt.

Dankbaar, want eerlijk is eerlijk ik vond het ook wel spannend.

Goud en zilver de hemel
stralend, reikend
doordringend

groen en blauw ons hart
omrand
met liefde van God
van Jezus

de liefde is blauw
rood is bloed en Pinksteren

Ik spreek je
met gaten in mijn hoofd

ik smeek je
met warrige gedachten

luister naar me
ik begrijp het niet

vertel me
ik hoor het niet

en als ik het hoor
is het alweer weg.


Geef een reactie