Duisternis: afwezigheid van licht

Je wilt geen oordelen
geen zwart wit denken
in je cirkel

dus besluit je dat er geen
plaats is voor mensen
die voelen en denken

geen mensen die vanuit pijn en verdriet
even de regenboog niet meer ervaren

gedachten zijn maar gedachten en niet vitaal
zeg je …

denken is meer dan alleen overleven
waarom hebben we anders hersenen gekregen?

Voelen, ervaren, begrijpen in gevoel en verstand
gaan bij mij nog immer hand in hand.

Maar lieve vrouw, is dit niet ook een oordeel?

GBV ofwel gebruik je boerenverstand en verschuil je niet achter de illusie van een wereld zonder duister naast het licht. Duister is afwezigheid van licht. Licht is niet de afwezigheid van het duister.

Leven zonder bezieling is een lege huls, is duister. Helaas zijn er mensen zonder geweten. Hier win je het niet mee als je alleen in liefde denkt en handelt, heb ik uit studie en door schade en schande geleerd. Met alleen voelen en liefde, kom je heel ver en redt je het niet. Leven vraagt ook onderscheidingsvermogen en gebruik van alles: ziel, verstand, lichaam, waarneming; dat wat we hebben meegekregen in ons aardse leven.


Geef een reactie