Gevaar van social media

In een leven als levenskunstenaar, kom ik in heel diverse netwerken. Ik heb veel dichtvrienden en vriendinnen die ik nooit heb ontmoet. Over het algemeen gaat het heel goed met vriendschaps en contactverzoeken. Gisteren was een dag met (te) veel vriendschapsverzoeken van onbekende mannen en vrouwen. Mijn intuïtie volgend heb ik er een toegelaten en de rest laten gaan. De eerste twee heb ik nog gevraagd naar hun motief. Wat ik daarop terug kreeg, leverde kippenvel op.

Moraal van het verhaal. Ik hou van alle mensen, ben niet zo goedgelovig dat ik alles zomaar toesta en voor zoete koek slik. Vertrouwen en intuïtie mogen samenvallen.

 

Honderden vrienden
tien onbekend namen
nauwelijks raakvlak
met mij echt bekende
facebookcontacten

Een kwam erdoor
een dichter mag snel
dichterbij komen

de rest heb ik laten gaan
we bestaan bij de gratie
van gepast vertrouwen


Geef een reactie