9 Tz’i of Gerechtigheid

recht en gerechtigheid
in deze tijdAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, bloem, lucht, buiten en natuur
zo anders dan de dagen
van mijn geboorte

 

 

recht en gerechtigheid
vanuit het Zelf
een elf op schouder
mededogen naar jou

 

 

recht en gerechtigheid
tijd van vliegen
en je wegen zoeken door de wei
vrijheid lonkt

 

gekooid
gevangen
protest
verdoemd

 

 

luister dan
naar de fluisteringen
van de kinderziel
die de wijsheid
vol leven
nog zo vangen …

 

Over afstand houden en beschaving

 


Reacties

9 Tz’i of Gerechtigheid — 2 reacties

  1. Dag Anja, bijna dagelijks passeer je via fb. Ik leer je kennen als moedig, kritisch, betrokken en bevlogen. Mooi wat je schrijft, ik denk iets te herkennen van hoe jij in de wereld wilt bewegen. Vanuit mijn vak ben ik ook benieuwd naar jouw opstellingen. Hartelijke groet!

Geef een reactie